Vince Kiadó

 

Vince Kiadó

Az 1991-ben Vince Gábor által alapított Vince Kiadó művészeti monográfiákat, reprezentatív albumokat, társadalom- és természettudományi ismeretterjesztő  műveket, gasztronómiai - és útikönyveket, gyermekkönyveket publikál. Témaválasztásunk tehát nem arisztokratikus, de azért arra törekszünk, hogy az egyes tárgykörök, műfajok szakembereinek javától közöljünk színvonalas műveket. E könyvek sajátossága, hogy rendszerint nem csupán korábbi ismeretek minél teljesebb, de alapos összefoglalását adják, hanem a legfrissebb, legkorszerűbb kutatási eredményeket is tartalmazzák. Szerzőink többsége jeles stiliszta, vagyis a legelvontabb tudást is világosan, követhető logikával,  olvasmányosan közlik az olvasókkal, mindazokkal, akik a könyv élvezetét szívesen társítják tanulási vággyal és gondolatébresztő élményekkel. Kiadványaink a világra nyitott, érdeklődő emberekhez szólnak, gyakorló és tanuló értelmiségiekhez, akik kedvelik a tudomány- és a művészetközi gondolkodást, ezért szívesen forgatnak olyan köteteket, amelyek a szakírás és az ismeretterjesztés határán mozognak, mindkét megközelítés módszerét alkalmazzák. Ilyen értelemben, ha úgy tetszik, a Spektrum tévé Gutenberg-galaxisbeli rokonai szeretnénk lenni. Tényeket közlünk, amelyek az olvasót új meg új kérdésekre sarkallják.

A Vince Kiadó szerteágazó  tevékenységet folytat: könyvkiadással, -terjesztéssel, importtal és exporttal foglalkozik. Négy könyvesboltot működtetünk Budapesten. 
Kizárólagos forgalmazói vagyunk a Taschen, a h.f. ullmann an imprint of Tandem Verlag GmbH és a Könemann kiadóknak. Az idegen nyelvű könyvek forgalmazásában további  partnereink: Pepin Press, Atrium Group, TeNeues Verlag,  Daab GmbH.